Mega kulki do zabrania

Kocham Barryego Grillsa. Jest boski. No i okazuje się, że jada jak normalny człowiek: mięso, kasze, koktajle. Kocha też słodycze. I to nie byle jakie. Po 3 takich kulkach masz dość. Nie dlatego, że jest słodkie, ale dlatego, że to normalne, pełne wartości odżywczych jedzenie.

Mój sposób na słodycze to właśnie takie mikro-porcje. Co się da pakuję do mniejszych opakowań, kroję albo – tak jak tutaj – zamieniam w kulki. Wiem, ile zjadłam. Mogę zabrać ze sobą tam, gdzie idę. Tak mi wygodnie.

Jeśli odzwyczajasz się od słodyczy, to może być dla Ciebie dobry sposób. Mała porcja naturalnego jedzenia do kawy, którą kochasz. Czemu nie.

Jak przygotować:

  • 30 g prawdziwego kakao – a nawet więcej
  • 90 g płatków owsianych
  • 150 g nerkowców
  • 250 g daktyli (lepkie)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego)
  • szczypta soli morskiej (opcjonalnie)

Wszystkie składniki zmiksuj. Jak się nie zlepiają dodaj wody, ale po łyżce, żebyś mogła kontrolować poziom lepkości. W przepisie jest, żeby przełożyć do formy kwadratowej (24 cm długiej), ale ja zrobiłam kulki. Tak wolę.

Potem do lodówki. Smacznego.

 

Opt In Image

Bądź ze mną w kontakcie!

Zapisz się do newslettera, który wysyłam raz w tygodniu

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych i handlowych, w tym otrzymywanie newslettera od "Zasmakuj w życiu"

%d bloggers like this: