Papryka pieczona z…

papryka pieczona

Zwykle przygotowuję ją w piekarniku, ale nadaje się też na grilla. Trzeba tylko pamiętać o tym, żeby owinąć ją folią aluminiową. Wspaniała alternatywa dla nudnej lub „zakazanej” kiełbasy. Trafiła do mojej kuchni właśnie z tego powodu. Ileż można jeść kiełbasy z keczupem.

Przepis znalazłam w książce „Grilluj z fantazją”, którą kupiłam dla mamy mojego G., ale… nigdy jej nie podarowałam. Zachwyciłam się przepisami i chciałam sama wypróbować wszystkie. Szkoda, że nie dorobiliśmy się do tej pory grilla:)

Żeby przygotować taką paprykę potrzebujesz:

  • paprykę, dowolne kolory, dowolne rodzaje, jak lubisz, byle dała się pokroić na pół i wypełnić,
  • ser feta (dowolny inny też przejdzie),
  • oliwki,
  • pomidor,
  • oliwa,
  • bazylię,
  • kapary.

Wypełniasz, polewasz oliwą, układasz w żaroodpornym naczyniu i pieczesz w 180 stopniach. Nawet 40 minut. A potem pakujesz do pudełka. Możesz zjeść z sałatką z przepisu niżej🙂

Opt In Image

Bądź ze mną w kontakcie!

Zapisz się do newslettera, który wysyłam raz w tygodniu

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych i handlowych, w tym otrzymywanie newslettera od "Zasmakuj w życiu"

%d bloggers like this: