To najlepsze guacamole. Ever.
Guacamole
Zabrałam je z książki Scotta Jurka – superbiegacza. Jest dla mnie, jak tlen. Gdy znudzi mi się awokado (tak, potrafi się znudzić) przygotowuję guacamole:D Zobacz, ile w nim smaku:
- dojrzałe awokado – na zdjęciu pokrojone w kostkę (to jest to zielone),
- dojrzały pomidor, pokrojone w kostkę, (mogą być koktajlowe – tyle, ile lubisz, ale nie przesadzaj, dla uzyskania smaku to będą pewnie 3 pomidorki pokrojone w kostkę),
- papryczki chilli bardzo drobno pokrojone,
- czosnek – jeden albo dwa ząbki,
- sok z 1/2 cytryny.
Szybkie śniadanie
Połóż do tego na talerzu grzankę z pełnoziarnistego pieczywa z jajem sadzonym, zapieczone pod cienkim i małym plastrem sera. Ommmommmmomm.
Razem zjadasz 500 kcal, ale… nosz qurde… warto:D
Jak zostać producentem guacamole?
Gdy zblendujesz otrzymujesz coś w rodzaju sosu. Ostatnio w takiej właśnie zblendowanej konsystencji można kupić gotowy sos w supermarketach (w saszetkach albo w mini-opakowaniach). Ale to przecież tak szybko i łatwo się przygotowuje… Nic dziwnego, że producenci chcą nas wyręczyć.
Ja zachęcam Cię do samodzielnego przygotowania. Wystarczy blender i odrobina dobrych chęci.
Bądź ze mną w kontakcie!
Zapisz się do newslettera, który wysyłam zwykle raz w tygodniu. Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z tym, co u mnie i u moich klientów. A w ogóle, to lepiej mi pisać, dla tych, którzy czekają - nie dla wszystkich:D