Ile można jeść tego nudnego kurczaka?

Kilka dni temu rozmawiałam z Grażynką. Lekarz kazał jej zmieniać dietę – to zmieniają, całą rodziną. I są bardzo dzielni, tylko…

„o rety, rety, Moniko, ile można jeść tego kurczaka z grilla? I warzywa pieczone? Ja tęsknię za schabowym:) Ja chcę, żeby to moje nowe jedzenie smakowało tak, jak stare”.

Na schabowego nic nie poradzę, bo nic nie smakuje tak jak schabowy:) Ale mogę Wam podpowiedzieć, że dobrą receptą na zmianę smaku nudnego kurczaka (i innych mięs) są marynaty. Poniżej zaskakujący przepis, który znalazłam u Nigelli Lawson. Namiętnie go trenuję, bo mam to samo, co Wy: „ile można jeść tego kurczaka z grilla?”. Sprawdzajcie:) Stosuję zwykle na kurczaku i na polędwicy, ciekawie wyszły mi też pulpety z tymi dodatkami.

Grażynka ma też problem z przygotowywaniem warzyw. Wydaje mi się, że nie ma praktycznych narzędzi – a sama tarka i podręczny blender to często za mało, żeby naprawdę cieszyć się warzywną kuchnią:) Click To Tweet Przyjrzyjcie się, jak to z tym u Was. W razie czego pytajcie:) Możliwe, że doczekacie się prezentacji różnych kuchennych ciekawostek:) Co Wy na to? Szał, prawda:)

Opt In Image

Bądź ze mną w kontakcie!

Zapisz się do newslettera, który wysyłam raz w tygodniu

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych i handlowych, w tym otrzymywanie newslettera od "Zasmakuj w życiu"

%d bloggers like this: